نویسنده: عبدالحسین طالعی
گفتاری بر اساس کتاب «فضائل فاطمة الزهراء » نوشته حاکم نیشابوری ( درگذشتۀ 405 هجری قمری) از دانشمندان و محدثان بزرگ اهل تسنن.[1]
این گفتار، بخشی از فضایل بانوی بانوان است که بطور مشترک با دیگر خانوادۀ خود دارد. اما این تمام فضایل بانو نیست. بخش کوچکی از مکارم ایشان را فقط بر شمردهاند. بخوانیم:
روزی پیامبر نزد فاطمه رفت، در حالی که غذایی برای خوردن در خانه نبود. گزارش به پیامبر دادند. تا زمانی که نشسته بودند، در برابر پیامبر دو طبق حاضر شد. پیامبر فرمود: بخورید به نام خدا.
در این حال سائل در زد و گفت: سلام بر شما اهل بیت! به ما طعام دهید از آنچه خداوند به شما روزی رسانده است. پیامبر پاسخ سلام داد و فرمود: « خدایت طعام دهاد!». او رفت و دو باره باز گشت. فاطمه گفت: پدر جان! گدا!
پیامبر فرمود: دخترم! این شیطان است ( در لباس گدا). آمده تا از این غذا بخورد، اما خدا نمیخواهد که از غذای بهشتی به او برسد. ( ح 67)
روزی پیامبر به خانه فاطمه در آمد. به دختر گرامیخود گفت: « وقتی خواستید بخوابید، تسبیحات ( 34 بار الله اکبر، 33 بر الحمد لله، 33 بار سبحان الله )بگویید ( ح 104)[2]
علی علیه السلام فرمود: من این ذکر را هیچ شبی ترک نکردم. شخصی که در دل خود مطلبی نهان میکرد – اشعث بن قیس ( ح 101) یا عبدالله بن کوّاء ( ح 103) – پرسید: حتی شب صفین؟ فرمود: حتی شب صفین ( ح 66). در روایت دیگر آمده که پیامبر، زمانی این تسبیحات را به فاطمه آموخت که فاطمه از پدر خادمه ای خواسته بود تا در کارهای خانه به او کمک کند. ( ح 73).
این مضامین را ، راویانی همچون: عبدالرحمن بن ابی لیلی، عبیدۀ سلمانی، زید بن وهب جهنی، سائب، حارث، ابوامامه، شبث بن ربعی، ابومریم، عبدالله بن یعلی، هانی بن هانی، هبیرة بن بریم، عمارة بن اعبد؛ از امیرمؤمنان علیه السلام روایت کردهاند. ( ح 94 تا 114). ابوهریره نیز این خبر را گزارش کرده است. ( ح 135 تا 141.). نیز بر طبق روایت او، پیامبر فرمود : این جملات بر زبان صد جمله است و در میزان ( قیامت) هزار و بهتر است از خادم ( ح 150)
[1] - هجده فصل در زندگی صدیقه کبری سلام الله علیها (گفتاری بر اساس کتاب «فضائل فاطمة الزهراء » نوشته حاکم نیشابوری): به قلم عبدالحسین طالعی.
[2] - در روایت آمده که پیامبر فرمود: این کلمات را جبرئیل به من آموخت( ح 104).
امروز: | 856 | |
این هفته: | 9103 | |
در مجموع: | 7614716 |